Gosoklah Jari Anda Selama 5 Minit, Lihatlah Kesannya Sangat Luar Biasa. Kongsi Supaya Ramai Lagi Dapat Manfaatnya.. – Kepoh Kuat

Posted on

Sehingga bila anda merasa bad mood atau letih, maka anda boleh memicit bahagian ibu jari selama lima minit hingga rasa lelah, bad mood, dan stres yang anda alami boleh berkurang dengan baik. Dengan begitu, keadaan selesa pada tubuh boleh pulih kembali.

3. Memicit Jari Manis Tangan

Fungsi memicit bahagian jari manis di tangan, boleh juga digunakan untuk mengatasi rasa resah, risau, dan permasalahan pada sistem pencernaan. Hal demikian kerana dengan memicit bahagian jari manis di tangan,  diyakini boleh mengembalikan suasana tenang pada hati yang sedang resah, gelisah, maupun risau.

Bahkan hal demikian juga boleh membantu proses pencernaan anda untuk boleh bekerja lebih baik. Selain itu, memicit bahagian jari manis ini, juga boleh digunakan untuk menyihatkan pernafasan anda.

4. Memicit Jari Tengah Tangan

Bilamana dirasa keadaan diri menjadi letih, sering marah , maka anda boleh memicit bahagian jari tengah sebagai pusat refleksi untuk mengatasinya. Hal ini kerana memicit bahagian jari tengah di tangan, akan boleh mengurangkan tingkat emosi negatif. Sehingga rasa marah, sakit hati boleh dikawal dengan mudah. Selain itu, memicit bahagian jari tengah ini, juga menyihatkan organ hati dalam tubuh.

5. Memicat Bahagian Tapak Tangan

Di mana memberi sedikit picitan pada bahagian telapak tangan, maka akan berfungsi untuk membantu tubuh dalam meredakan cirit birit, rasa mual, dan sembelit. Malahan boleh juga anda gunakan sebagai alternatif lain,yang mana jika tubuh sedang mengalami permasalahan kesihatan tersebut.

6. Memicit Jari Kelingking Tangan

Kesan kepada memicit jari bahagian kelingking, yakni untuk mengatasi rasa gementar dan gugup. Yang mana memicit jari kelingking ini, akan memberikan rasa nyaman dan terhindar dari kegelisahan, serta gementar yang anda alami. Dengan begitu, memberi picitan reflek pada bahagian jari kelingking ini, juga membantu diri untuk meningkatkan rasa percaya diri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *