Gosoklah Jari Anda Selama 5 Minit, Lihatlah Kesannya Sangat Luar Biasa. Kongsi Supaya Ramai Lagi Dapat Manfaatnya.. – Kepoh Kuat

Posted on
Dalam menyihatkan tubuh badan, tentunya banyak cara yang boleh anda lakukan bukan…?. Berbagai jenis penyakit boleh saja dialami oleh kebanyakan orang. Apalagi di zaman masa kini, banyak ragam penyakit yang ada semakin kompleks jenisnya, dari pening kepala, lelah, stres, cemas, maupun berbagai macam gangguan kesihatan lainnya.

Namun terkadang masih ada banyak orang yang merasa kebingungan untuk mengatasi berbagai macam gangguan kesihatan tersebut, cara yang mana sesuai agar boleh segera sembuh dengan cepat dan efektif.

Sebenarnya, hanya dengan cukup rutin menekan bahagian jari-jari pada tangan, ternyata sudah boleh anda gunakan sebagai picit refleksi agar keadaan kesihatan tubuh boleh normal seperti sediakala. Hal demikian merupakan cara semulajadi yang dapat menangani berbagai macam gangguan yang mengganggu kesihatan tubuh secara mudah dan efektif.

Bahkan picit refleksi pada jari-jari tangan ini, hanya memerlukan waktu 5 minit per hari secara rutin. Dengan begitu, pelbagai gangguan pada kesihatan tubuh boleh dihadapi secara cepat dan efektif. Seperti dikongsi di website littlethings.com, inilah 6 cara memicit pada jari-jari tangan, yang mampu menyihatkan tubuh anda kembali dengan cepat dan mudah.

1. Memicit Jari Telunjuk Tangan 

Berdasarkan hasil penelitian yang ada di University of Minnesota, menunjukkan bahwa jari telunjuk merupakan organ yang berhubungan dengan kesihatan ginjal.

Bahkan bilamana anda merasa ngilu otot, maka picitlah pada bahagian jari ini. Oleh kerana itu, memicit jari telunjuk ini, memang boleh digunakan untuk mengurangkan ngilu otot, rasa takut, dan ginjal. Seeloknya anda boleh memicit pada bahagian jari telunjuk ini sekurang-kurangnya 5 minit per hari secara rutin, hingga rasa sakit akibat ngilu pada otot mula berkurangan.

2. Memicit Ibu Jari Tangan

Pada ibu jari tangan ini, memang merupakan organ yang diyakini terhubung dengan organ limpa serta perut. Bahkan ibu jari juga berpengaruh pada tahap kecemasan dan stres yang ada pada diri seseorang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *