10 perkara tentang zakar yang anda perlu tahu – Kepoh Kuat

Posted on

6. Amalan berkatan di barat Ramai orang barat yang berkhatan atau bersunat seperti mana orang kita amalkan. Bagi orang barat ia lebih merupakan satu budaya yang menjadi ikutan. Pada masa dahulu, orang barat berkhatan sebab percaya ia mampu menjadikan zakar tidak berapa sensitif dan seterusnya mengelakkan anak-anak mereka bermain dengan zakar tersebut. Menurut The American Academy of Pediatrics, berkhatan adalah tidak diperlukan dari segi keperluan perubatan. Tentu anda ada sebab untuk berkhatan bukan ? 7. Gembirakan zakar anda Zakar menjadi salah satu tempat yang dihuni oleh bantak jenis bakteris dan ada lebih kurang 42 jenis bakteria yang memang hanya ada kat zakar sahaja. Bagi mereka yang berkhatan, jumlah tersebut adalah kurang sedikit. Walau apapun, semua itu diperlukan untuk kekalkan kesihatan zakar anda. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah membasuh supaya zakar anda kekal bersih dan selamat. Basuh sahaja dengan air yang bersih dan tak perlu gunakan sabun.

8. Kenapa buah zakar tak sama tinggi Cuba perhatikan buah zakar atau telur anda kat bawah tu, adakah ianya sama tinggi bergantung ?. Jika tidak sama tinggi ertinya anda kemungkinan amat sihat dan mampu melahirkan zuriat dengan baik. Itulah secara teorinya yang para pakar katakan.

Walau bagaimanapun masih ada perbincangan dan perdebatan yang panjang sebab apa telur tak sama tinggi. Salah satu alasannya adalah untuk pastikan keadaan sperma yang baik dan sihat. Jika buah zakar duduk sama tinggi, mereka akan bersentuhan sesama sendiri dan menjadikan suasana yang suam dan ini tidak berapa baik untuk sperma.

9. Berapa sebenarnya purata siaz zakar Berapa sepatutnya saiz zakar anda. Panjang, pendek, besar, kecil… mana satu yang betul sebenarnya? Walau apapun saiz zakar anda yang pastinya anda perlu tahu bahwa zakar yang kecil akan bertukar saiz membesar sebanyak 86%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *