10 perkara tentang zakar yang anda perlu tahu – Kepoh Kuat

Posted on

Walau darimana maklumat tersebut didapati, yang pastinya belum lagi ada sokongan perubatan yang membenarkan semua kepercayaan tersebut. Malah menurut pakar, melancap sebaliknya akan membuatkan zakar anda kekal berfungsi dengan baik dan menghalang zakar anda dari menjadi lembek.

Melancap dan menembak keluar air mani juga membuatkan toksin dari kelenjar prostat turut dibuang sama. Ini boleh mengurangkan kemungkinan dari terkena kanser prostat. Melancap juga membuatkan badan mengeluarkan endorfin yang membantu mengelakkan diri anda daripada merasa tertekan seterusnya meningkatkan keyakinan diri anda. Oleh itu, cepat-cepat kahwin supaya anda boleh mendapat semua keistimewaan di atas.

3. Kerap tegang tandanya sihat Kenapa zakar anda menjadi tegang setiap kali bangun tidur ? sebabnya adalah kerana zakar perlu ditegangkan setiap hari. Ini merupakan satu rutin selenggara yang dipakukan oleh badan untuk pastikan semua sel atau tisu pada zakar tersebut sihat dan berfungsi dengan baik. Apabila zakar tegang, ia melancarkan aliran darah di situ, membawa bekalan oksigen dan seterusnya menyihatkan tisu dan sel pada zakar.

4. Merokok tak baik untuk zakar Berita buruk buat anda yang kaki merokok. Merokok mampu menjadikan zakar anda mengecil sepanjang 1cm. Ertinya dengan amalan merokok anda yang tegar itu, barangkalai anda tidak sedar sepatutnya zakar anda lebih pajang 1 cm berbanding sekarang. Merokok menyebabkan aliran darah menjadi tidak berapa lancar di pembuluh darah seterusnya mengganggu ketegangan zakar.

5. Latih zakar tegang lama Ini semua lelaki tentu tahu. Lagi lama anda mampu tahan ketegangan, lagi bagus untuk seorang lelaki. Jadi macam mana nak buat senaman supaya zakar tahan tegang lama. Takkan nak buat senaman angkat besi sebab zakar bukan otot..?.

Sebenarnya zakar anda juga perlukan senaman. Paling mudah yang anda boleh lakukan adalah letakkan kain tuala pada zakar yang tegang dan buat senaman angkat tuala tersebut. Ini dapat membantu keupayaan anda di ranjang. Anda juga boleh mengurut zakar dengan menarik dan memusing-musingkannya untuk memantapkan aliran darah pada zakar tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *